Geschiedenis

In 1986 zijn wij letterlijk en figuurlijk het huwelijksbootje ingestapt. Tot 1995 hebben wij gevaren op het motorschip Res met een laadvermogen van 750 ton. Met dit schip hebben wij veel gevaren naar Rotterdam naar Bazel, Bethune, Bremen, Budapest, Frouard, Namen, Plochingen en vele andere plaatsen die daar tussen in liggen.

Na dit schip verkocht te hebben zijn wij verhuisd naar een jonger schip met een laadvermogen van 1702 ton, op dit schip hebben wij 5 jaar gevaren.

In 2000 hebben wij het nieuwbouwschip L'Avenir gekocht welke wij in samenwerking met Chris Kornet hebben afgebouwd. Dit schip had een lengte van 105 meter en een laadvermogen van 3025 ton. In het eerste jaar hebben wij divers werk gedaan, onder andere een Donau reis naar Mohacs, waar wij met diverse duwbakken hebben gevaren. De volgende jaren zijn zij voor de EWT gaan varen met kolen van Rotterdam naar Marl in Duitsland. Voor dit werk hebben wij onze eerste duwbak Res II in Rusland gebouwd en deze is in 2004 in de vaart gebracht. In 2005 hebben wij ook de Res III erbij gekocht.

In 2006 hebben wij dat motorschip verkocht en zijn wij ons meer gaan richten op de exploitatie van duwbakken waarbij wij in 2007 en 2010 vier nieuwe duwbakken hebben gebouwd. Uit praktisch oogpunt is, in verband met het onderhoud aan de duwbakken, het kleine motorschip Res aangekocht waarvoor wij ook een duwbakcertificaat hadden om met één ledige duwbak te mogen varen.

Om onze mogelijkheden van transport over water te verbreden, hebben wij in 2014 de duwbakken Res VI en Res VII omgeruild voor het koppelverband Laurent en Laurens. Doordat wij op ons koppelverband Res en Res II varen kunnen wij, naast het verhuren van de duwbakken, voor u diverse transporten uitvoeren.